Teak eettafel

Voor wie op zoek is naar een teak eettafel, hier enkele weetjes op een rij!

Wat is teak?

Teak is een kwalitatieve goede houtsoort.Oorspronkelijk afkomstig van de teakboom uit Zuidoost-Azië , maar huidig massaal ook in de tropen aangeplant. Zijn oppervlak voelt zacht aan door de oliën die teak bevat. De geur lijkt op oud leder. Teak laat zich makkelijk verwerken. Zijn kleur varieert van lichtbruin tot goudkleur en kan onder invloed van licht verkleuren naar grijze tinten. Door zijn fraaie uiterlijk en hoge duurzaamheid veroverde teak de laatste decennia vele harten! Een teak eettafel verfraait uw interieur!

Een eettafel in teak

Een tea eettafel bestaan in diverse modellen en maten. De markt voor teakhouten meubelen is groot. De collecties zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen van teak: van de blanke teak uitvoering tot een koloniaal donker. Daartussen zitten vele gradaties. Een teak eettafel voor uw woonkamer of keuken dient een gewoon onderhoud. Voor een teak eettafel buiten laat u zich best bij de aankoop informeren.

Aankoop

Ook hier geldt de regel: op kwaliteit staat een prijs. De goedkope versies koopt u aan in een doe-het-zelf zaak. De betere meubelwinkel zal duurdere, maar duurzame meubelen verkopen.
Ook online kan een teak eettafel aangekocht worden. Lees goed de aankoopvoorwaarden en de diensten na verkoop.